Техностоун

Rustic collection

ДИМЕНЗИИ:

СЛАБ 3,05 x 1.4м ; D=1.5см (слабовите се сечат и оборуваат по желба на купувачот)

СУРОВИНИ:

 • 93% кршен гранит и кварц (природни суровини)
 • 7% високоиздржлива полиестерска смола и трајни бои (технолошка иновација – иновативна патентирана смеса)

Предности

 • Мало одржување
 • Отпорност на удар
 • Лесно чистење
 • Широка палета бои
 • Издржливост
 • Отпорност на оштетување
 • Неспоредлив квалитет и вредност
 • 10 години гаранција

Техностоун спецификации

 • Модерен дизајн
 • Широка палета на бои и текстури инспирирани од природата
 • Високо отпорен на механичко и хемиско оштетување
 • Лесно одржување
 • Невпивачки материјал
 • Хигиенски материјал
 • Елегантен дизајн во модерен и рустичен концепт
 • Најбела бела боја на пазарот
 • Безвременски детал во ентериерот
 • Овој производ е сертифициран за контакт со храна, произведен од мешавина на рециклирани материјали кои не содржат отровни состојки
 • Анти-клизачка површина

Примена

Прашај за производот

СПОРЕДБА TECHNOSTONE КЕРОК ГРАНИТ МЕРМЕР ЛАМИНАТ
Не-порозно ДА ДА Х Х Х
отпорност на гребење и кршење ДА Х ДА Х Х
отпорност на дамки ДА ДА Х Х ДА
отпорност на удар ДА Х ДА ДА Х
отпорен на домашни хемикалии ДА Х Х Х Х
мало одржување ДА Х Х Х Х

Сертификати за Техностон производите

Произведено со оригинална Бретон технологија без испарливи компоненти

Материјал погоден за контакт со храна.

Сертифицирано од TCNA – не содржи органско хемиски состојки.

Неколку Технистоне производи содржат висок процент на рециклиран материјал. Повеќе информации на SCS Global Services.

Усогласеноста на производот е утврдена со користење на пријавените емисиони фактори пресметани во лабораториски испитувања и примена на стандардни параметри кои се погодни за моделирање за канцеларија, училница и станбени средини. Повеќе информации се достапни на SCS Global Services.

Суровини за Техностон производите

Наши најдобри дела

Галерија

Скалници

Купатила

Кујни