Резултати од Меѓународниот карате натпревар 13 Ноември

На 12.11.2017 година во Спортската сала на Факултетот за Физичка култура во Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар 13 Ноември.

На натпреварот учество земаа  380 натпреварувачи.

КК Урбан Инвест – Кавадарци доби пехар за најуспешен клуб со освоени 14 златни, 5 сребрени и 9 бронзени медали.

Златни медали:

 1. Владанка Аврамова – кати поединечно кадетки.
 2. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година.
 3. Владанка Аврамова – кати поединечно јуниорки.
 4. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година апсолутно ниво.
 5. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.
 6. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 апсолутно ниво.
 7. Ристов Анастазија – кати поединечно 2004 година.
 8. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
 9. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година.
 10. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
 11. Марија Филипова – кати поединечно 2009 година.
 12. Ката тим 2006/2007 година: Данка Стојкова, Мартин Прстенков и Надица Цветковска.
 13. Ката тим 2004/2005 година: Петар Аврамов, Никита Николоски и Дени Николовски.
 14. Ката тим 2004/2005 година: Стефанија Грозданова, Анастазија Ристов и Данка Стојкова.

 

Сребрени медали:

 1. Сузана Гурева – кати поединечно 2009 година.
 2. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
 3. Кристијан Митрев – кати поединечно 2007 година.
 4. Кристина Цветкова – кати поединечно 2009 година.
 5. Мартин Костов – кати поединечно 2007 година.

 

Бронзени медали:

 1. Стефанија Гроздранова – кати поединечно кадетки.
 2. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
 3. Александар Кичев – кати поединечно 2010 година.
 4. Тодор Стојанов – кати поединечно 2008 година.
 5. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година.
 6. Сара Аврамова – кати поединечно 2009 година.
 7. Надица Цветковска – кумите поединечно – 35 кг.
 8. Ката тим 2006/2007 година: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.
 9. Ката тим 2008/2009: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.